Kinderdagverblijf 't Schildpadje
 

Even voorstellen

Hallo! Ik ben Mirjam Klein. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de PABO in Arnhem. De afgelopen jaren heb ik fulltime in het basisonderwijs gewerkt in Renkum, Utrecht en Vleuten. Sinds maart 2007 woon ik samen met mijn man in de wijk Veldhuizen in De Meern.


In die jaren heb ik voor de klas (met name kleutergroepen) veel geleerd over de ontwikkeling van jonge kinderen. Deze opgedane kennis gebruik ik nu thuis in mijn eigen kinderdagverblijf. Ik heb zelf 2 kinderen. In mei 2010 hebben we een zoontje gekregen en in augustus 2012 een dochter. Na de geboorte van mijn zoontje heb ik mijn eigen kindercentrum geopend, ’t Schildpadje. Met veel plezier vang ik 4 dagen in de week maximaal 6 kinderen op. Inmiddels bestaat ’t Schildpadje al weer bijna 4 jaar!


Ik wil ouders en kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. De groep kent 1 vaste leidster (er is alleen vervanging indien noodzakelijk), wat vertrouwd voor de kinderen is. Een kleine groep maakt veel persoonlijke aandacht mogelijk. Aandacht in de vorm van bijvoorbeeld een gesprekje, de fles geven, eten geven of samen een spelletje doen.


De ontwikkeling van de kinderen wordt op allerlei momenten en manieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld de sociale vaardigheden in gesprekjes tijdens het eten. Met de leidster, maar ook met leeftijdsgenootjes. Een ander voorbeeld is de motorische ontwikkeling. Deze wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld spelletjes met ballen en andere materialen. Ook een bezoekje aan een speeltuin kan bijdragen tot verbeteren van de motorische vaardigheden. Zo zijn er gedurende de dag tal van ontwikkelingsgebieden die aangesproken worden. Op een speelse, soms gestuurde, manier leren de kinderen een hoop van elkaar en van de leidster. Meer hierover staat vermeld in het pedagogisch plan.Visie

Kinderen ontwikkelen in de eerste jaren van hun leven heel snel. Veranderingen in kunnen, kennen, in doen en laten volgen elkaar snel op. Van rollen op de zij tot op de buik liggen, van stilliggen tot kruipen, van optrekken tot lopen, van brabbelen tot praten, etc. Voor de kinderen is het fijn om een prettige omgeving te hebben waarin zij deze ontwikkelingen kunnen doormaken. ’t Schildpadje biedt een huiselijke sfeer waar maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen hier worden opgevangen. Er is veel aandacht voor alle kinderen van de leidster en de kinderen leren veel van elkaar waardoor ze nog sneller ontwikkelen. Niet alleen het doormaken van alle ontwikkelingen is belangrijk voor de kinderen, ook het hebben van plezier en het behouden van de spontaniteit en onbevangenheid vind ik als leidster belangrijk. Samen spelen en veel plezier beleven. Kinderdagverblijf ’t Schildpadje is een kleinschalig kinderdagverblijf. Maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen hier worden opgevangen. Door een huiselijke, veilige en vertrouwde omgeving te bieden, kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen. Deze ontwikkeling wordt tevens gestimuleerd door te werken en spelen met verschillende materialen en speelgoed. Doordat het een kleinschalig kinderdagverblijf is, is er ruimte voor individuele aandacht voor alle kinderen. aarnaast doen we ook dingen in groepsverband. Het is een verticale groep (0 t/m 4 jaar), ik vind het belangrijk dat kinderen vriendjes in de groep vinden. Zo mogelijk van ongeveer dezelfde leeftijd.

....